Тръмп
сн. БГНЕС

Холивудски звезди срещу NBC заради Тръмп

Над 100 холивудски знаменитости, сред които Барбра Стрейзънд, Бен Стилър, Джулия Луис-Драйфус, Дж. Дж. Ейбрамс, Джулиан Мур, Аарон Соркин и много други разкритикуваха остро телевизионната мрежа NBC, че ще излъчва предизборното представяне на Доналд Тръмп, по същото време, когато това ще направи Джо Байдън по конкурентната мрежа – АВС.

Американският президент и Байдън ще участват в едновременни двубои по телевизиите, след като прекият дебат беше прекратен след като Тръмп се зарази неотдавнашното заразяване на Тръмп с коронавирус.

Тръмп отказа да участва във виртуален дебат с опонента си, което доведе до това Байдън да насрочи самостоятелно едночасово предаване в ABC.

Бяхме съкрушени, когато научихме, че сте избрали да излъчите дебат с президента Тръмп … точно срещу програмата на вицепрезидента Байдън“, се казва в отворено писмо до ръководителите на NBCUniversal, подписано от над 100 актьори, писатели и режисьори.

„Съгласявайки се да излъчвате представянето на Доналд Тръмп като като контрапрограма срещу вицепрезидента Байдън по ABC, вие поощрявате лошото поведение на президента“, гласи писмото.

В текста, подписан от много известни настоящи и бивши служители на мрежата NBC, се настоява, че желаението на авторите му не е да лишава Тръмп от ефирно време.

Призивът, отправен в писмото е неговото представяне да бъде излъчено по друго време, така че американските избиратели да имат възможност да гледат и двете.

- реклама -