Бен Стилър рак простата лечение операция

Холивудската звезда Бен Стилър пребори рак на простата

Актьорът се включи в борбата със заболяването, след като се излекува

Американският актьор Бен Стилър разкри, че се е излекувал от рак на простатата. Той е бил диагностициран преди две години.

Петдесетгодишният актьор и продуцент разказа пред радиошоуто на Хауърд Стърн (The Howard Stern Show), че е имал шанса да бъде излекуван, благодарение на факта, че болестта е диагностицирана достатъчно рано при профилактичен преглед.

Стилър разказа, че първото нещо, което е направил, след като е научил, че е болен от рак, е било да влезе в интернет и да научи повече за заболяването, както и да попита тези, на които се е случило по-рано.

Успешно лечение

Актьорът Робърт де Ниро, с който Стилър се снима в комедията „Запознай се с нашите”, също е страдал от този вид рак. Стилър уточни, че Де Ниро му е помогнал и комикът в крайна сметка решава да се подложи на операция за отстраняване на простатата. Намесата е успешна.

Стилър би искал повече мъже да се подлагат на профилактични прегледи и преди навършване на 50-годишна възраст, която обикновено се посочва за задължително начало на проверките за това заболяване.

Ракът на простата е на второ място сред причинителите на смъртност от това заболяване сред мъжете в САЩ. Той засяга един на всеки седем души, според Американската асоциация за борба с рака (American Cancer Society).

- реклама -