Холивуд и Боливуд: 4-дневната индийска сватба на Приянка Чопра

Последни приготовления за голямото тържество, което обещава да засенчи кралските сватби

„Холивуд“ и „Боливуд“ официално ще узаконят отношенията си в края на този месец. Приблизително такива заглавия изпълват световните медии, разказващи за сватбата на Приянка Чопра и Ник Джонас, която ще продължи четири дни в Индия – от 30 ноември до 3 декември.

Родителите на младоженеца преди дни долетяха Делхи, за да отпразнуват Деня на благодарността, докато братята на Джонас и останалите гости ще пристигнат в Индия идната седмица.

Първото събитие – предсватбената вечеринка, ще се състои в четвъртък, 29 ноември.

Става дума за церемонията Мехенди, по време на която по ръцете и краката на булката ще бъдат изрисувани с къна. Тази източна традиция обикновено се провежда няколко дни преди сватбата и е един вид „зелена светлина“ за следващите красиви ритуали. Мехенди е лично събитие, на което присъстват само най-близките хора в родния дом. Рисунките Мехенди са само едно от 16-те украшения на невестата. Останалите са основно гривни, които символизират, че момичето вече е ангажирано.

На следващия ден, 30 ноември, в древната крепост Мехрангарх ще се състои първият ритуал, на който ще присъстват много повече гости.

Това събитие включва специални танци с предварително подготвена и репетирана хореография, в които, с езика на тялото, булката и младоженецът разказват историята за това как са се срещнали или си спомнят за паметни събития, които са преживели заедно. На този ден всички гости, които са долетели от различни части на света, ще се запознаят един с друг.

На 1 декември ще се състои церемонията Халди,

по време на която в кръг от огън на лицето, шията, ръцете и краката на булката и младоженеца се нанася т.нар. – знак на хинди с жълта паста от куркума. Този „мехлем“ е предназначен да ги избави от всички зли духове. Сега всички се питат: дали Ник ще пристигне в празничната шатра на слон?


Най-накрая в неделя, 2 декември, Ник и Приянка ще бъдат обявени за съпруг и съпруга

на мащабна индустка сватба в двореца Умайд Бхаван в Раджастан. На 3 декември те ще си разменят клетви за вярност по време на християнска венчавка. Според индийските медии, в допълнение към тези религиозни събития, младоженците също са подготвили грандиозно парти в луксозен хотел в Делхи.

Още един голям сватбен прием ще се проведе в Бомбай. Именно за него ще долетят много известни холивудски знаменитости – макар и все още да няма точни данни за датата и списъка на гостите.