пожари

Холивуд гори: Лейди Гага, Шер и още дузина звезди остават без дом заради горски пожари

Американски звезди на шоубизнеса са сред хилядите, които бяха евакуирани заради огъня, избухнал в средата на седмицата в калифорнийския окръг Вентура. Сред напусналите домовете си в Малибу са телевизионната звезда и модел Ким Кардашиян, всичките й сестри, певиците Лейди Гага, Иги Азалия и Шер, както и режисьорът Гийермо дел Торо.

Огънят се е разпространил на територията, където се намира къщата на Ким и Кание, но пожарникарите са успели да го овладеят преди да обхване целия дом

Според сайта TMZ напълно е изгоряла къщата в Малибу на Кейтлин Дженър, която преди да смени пола си бе втори баща на Кардашиян.

Лейди Гага съобщи, че напуска района в петък сутринта. Тя публикува в Инстаграм снимка на небе, закрито от дим.

„Аз се притеснявам за дома си, но не мога да направя нищо. Къщите на мои приятели вече изгоряха“, пише Шер в Туитър. Певицата Иги Азалия и звездата от сериала „Charmed“ Алиса Милано също съобщиха, че домовете им са в опасност.

Холивудският режисьор Гийермо дел Торо е евакуиран от своя дом, наречен „Bleak House“, където е изоставил колекцията си от книги, фигурки на чудовища, ескизи на филми и костюми и предмети от филмов реквизит. „Мрачната къща“ и нейната колекция може да са в опасност, но аз ще спася живота си„, пише той в Туитър.

Горският пожар, който избухва в средата на седмицата в калифорнийския квартал Вентура, продължава да се разпространява бързо, покривайки около 4 000 хектара. По-рано властите обявиха евакуацията на 200 000 души в районите на Лос Анджелис и Вентура. Издадена е заповед за евакуиране на жителите на Малибу. Повече от 3 300 пожарникари се борят с огъня, но досега не са успели да овладеят разпространението на огъня.

Междувременно шерифът на окръг Бют Кори Хонеа съобщи, че броят на жертвите в северноамериканския щат се е увеличил до 9 души. Няколко тела бяха открити в изгорели автомобили, други – в близост до жилищни сгради. Всички тела са намерени в района на град Парадайз с население от около 27 000 души, повечето от които са евакуирани.

Също така по време на борбата с пожара поне трима пожарникари бяха ранени.

По-рано бе съобщено, че повече от 157 000 жители на Калифорния са напуснали домовете си във връзка с обявената евакуация. Около 20 000 сгради са застрашени от унищожение. Действащият губернатор Кевин Нюсъм наложи извънредно положение в редица области.

- реклама -