Ерлинг Холанд
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Холанд: „Борусия ме тормози“. Клубът: „Не е така“

Ерлинг Холанд забърка минискандал след победата на Борусия Дортмунд с 5:1 срещу Фрайбург. Норвежецът отбеляза два гола и вече има 78 попадения в 77 срещи. Той обаче се оплака, че клубът го тормози и притиска.

„През последните шест месеца реших да не говоря нищо от уважение към Дортмунд. Но сега клубът започна да ме притиска да взема решение. Просто искам да играя футбол, но те ме притискат да реша бъдещето си. Това означава, че нещата ще започнат да се случват. От самото начало казах, че просто искам да се съсредоточа върху играта и по този начин да дам най-добрата си версия. Не искам да имам предвид други неща. Но сега, когато съм под натиск, е време да преценя бъдещето си“, заяви Холанд. Норвежецът има контракт с клуба до лятото на 2024 г. След няколко месеца обаче в него ще се активира откупна клауза от 75 млн. евро.

На думите на Холанд отговори изпълнителният директор на Борусия Дортмунд, Ханс-Йоаким Вацке.  „В момента няма разговори или преговори. Не мога да разбера защо е избрал точно този момент“, заяви Вацке за WAZ. „Ерлинг е спонтанен, млад човек – позволено му е да говори. Няма проблем с Ерлинг, но той също трябва да разбере нашата ситуация. Не може да чакаме до края на май“, добави Вацке пред Ruhr Nachrichten.

- реклама -