Самасеку, Хофенхайм

Хофенхайм счупи трансферния си рекорд за Самасеку

Хофенхайм привлече халфа на Залцбург Диадие Самасеку. Полузащитникът стана най-скъпият входящ трансфер в историята на клуба – за него бяха платени 12 млн. евро. Сумата може да нарасне още в зависимост от представянето му. Неговият договор с тима от Бундеслигата ще е до 2024-а година.

„Той е изключително вълнуващ и талантлив футболист. Има огромен потенциал. Ние сме убедени, че той ще се развие в прекрасен футболист. Горди и радостни сме, че избра нас“, заяви директорът на Хофенхайм Алекзандър Розен.

Роденият в Мали Самасеку е в Залцбург от 2015-а. Той първо игра във втория тим на шампиона във втория ешелон. После отиде в първия и взе три титли и две купи на Австрия. Самасеку има и 25 мача в Лига Европа, както и 12 в Шампионската лига. Халфът е и нациоанал на Мали – има 9 срещи за африканската страна.

„Очаквам се нетърпение Хофенхайм и Бундеслигата. Клубът има репутация на развиващ потенциала на таланти. Това е клуб, който дава шанс на младите футболисти. Това е всеизвестно“, обясни Самасеку.

- реклама -