Ахмад Сураджи – Магьосникът от Ада

Много хора мечтаят да имат супер сили. Като дете Ахмад Сураджи мечтае да стане мистичен лечител. Но мечтите му го превърнаха в сериен убиец, когото нарекоха „Магьосникът от Ада“.

Пез 1986г. Ахмад сънува баща си. В съня, покойният баща казал на сина си, че трябва да убие 70 жени и ще придобие свръхсили.

Установени са 42 жертви на „Магьосникът от Ада“.

Ахмад е убил 42 жени и момичета. Най-малката му жертва е била на 11 години. Индонезия е мюсюлманска страна, но вярата в магьосничеството и магията е широко разпространена.

Жените ходели при него с надеждата, че Ахмад Сураджи ще реши проблемите им. Той ги примамвал полето и ги заравял до кръста. Представял ритуалът като част от методите си на лечение. След това удушавал жертвите си с кабел и събирал слюнката им, както му бил наредил баща му в съня. Жертвите били погребвани в  полето с глави, сочещи към къщата на Сураджи.

 

Телата са открити през 1998 година.

Сураджи станал благочестив и давал религиозни съвети на други затворници, сред които станал много популярен. Малко преди екзекуцията си Сураджи казал: „Черната магия дойде от Бога. Нямам вече такава, разкаях се. Надявам се, че имам шанс да живея.“

57-годишният Ахмед Сураджи е екзекутиран чрез разстрел в Джакарта на 9 юли 2008 г. „Последното му желание беше да се срещне с първата си жена и това беше изпълнено“, съобщи след екзекуцията Бонавентура Найнголан, говорител на кабинета на главния прокурор.

Сураджи се жени за три сестри. Първата от тях, Тумини, излежава доживотна присъда като съучастник в престъпленията на „Магьосникът от Ада“.

- реклама -