Хлад до сряда, после пак топло

Хлад ще ни мъчи до идната сряда. След това обаче отново се връща топлото време и четвъртък, петък и събота ще е прекрасно. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. Той припомни статистиката на различни метеорологични институти, че лятото на 2022 година е било най-топлото досега.

В Карлово и съседните села се очакват сравнително малко валежи – в неделя и понеделник сутринта, успокои той пострадалите от наводнението в региона. Според него селата Каравелово и Богдан са пострадали от собствените си дерета. В същото време в Слатина и Трилистник по поречието на река Стряма са пострадали от безхаберието на хората, предаде Би Ти Ви.

Температурите тръгват надолу – седмична прогноза

По морето продължава да бъде хубаво времето, каза проф. Рачев и посочи, че температурата на водата в Созопол например достига 24-25 градуса. Във Велико Търново се очаква топло над 30 градуса, а после ще се намали със 7-8 градуса до вторник. В Северозапада започва захлаждане още в събота следобед и идва порция студен въздух. Той ще премине над цялата страна, а температурите ще се понижат с 5-6 градуса.

Прогнозата реално означава, че хората, които не желаят да „пуснат“ лятото, спокойно могат да си продължат престоя на морето. Още повече, че след началото на септември цените започнаха да падат и в момента могат да се намерят изгодни почивки.

- реклама -