Хит в социалните мрежи: Мъж отказва да даде документите си на полицай, заради изтекло разрешително на униформения (ВИДЕО)

В социалните мрежи новия хит е клип, заснет от Михаил Душев, спрян за проверка на пътя от катаджии.

Любопитното в случая е, че човекът е решил да се поинтересува от служебната карта на униформения и се е оказало, че тя е валидна до 2016 година, т.е. изтекла е преди 2 години.

Човекът отказва да даде документите си, с аргумента, че трябва да ги предоставя само на полицай, а служителят пред него не е такъв в момента.

Ето какво пише Душев и видео от проверката: „За трети път виждам невалидни полицейски служебни удостоверения – стикерите в долният десен ъгъл са до 2016 г. От последвалия разговор с униформените, подразбрах, че ЦЯЛАТА полиция е с изтекли стикери. А това означава, че в момента НЯМАМЕ полиция! И че година и половина сме НЯМАЛИ полиция! И ако е така, то всички съставени адм. актове за нарушения са – НЕВАЛИДНИ. Пращам този сигнал до медиите, да видим някой ще реаргира ли. А вие разпостранете и предупредете всички – на основание чл. 170 ал. 5 от Закон за движ. по п-щата, да изискват служебните удостоверения при проверка.“, пише Душев.

В коментар на видеото има обяснение, че според държавен вестник тези карит важат до 30 юни тази година.

МВР Радев Борисов заседание наионален щаб валежи дъждовеОт МВР днес обясниха какво представлява служебната полицейска карта по повод разпространяващия се клип.

Служебна карта на държавен служител, който е полицейски орган по чл. 57 ЗМВР – с надпис: „ПОЛИЦИЯ – POLICE“ със син цвят на български и английски език, центриран в долната част на картата. Картите и пропуските са с отличителен знак и без отличителен знак. Отличителният знак на служебните карти представлява една, две или три черти, преминаващи диагонално през цялата лицева страна на картата от долния десен ъгъл на снимката до дясната част в горния край на картата. Върху лицевата страна на служебните карти, в десния долен край, ежегодно се поставя контролен холограмен стикер. Видът на контролния стикер и редът за поставянето му се определят със заповед на директора на дирекция „Човешки ресурси“ – МВР.

- реклама -