път задръствания трафик магистрали пътища движението

Хиляди тръгват на път за празниците, КАТ вади всички камери за контрол на скоростта

В последния работен ден преди Коледните и Новогодишните празници хиляди хора ще тръгнат на път. Само от София се очаква да се изнесат около 300 хиляди автомобила.

Традиционно предпразничните задръствания започват още по обед и продължават до късния следобед на следващия ден.

Най-сериозният трафик към изходите на големите градове се очаква днес и утре – 22 декември, събота.

Засилено полицейско присъствие ще има по изходите на София и по пътищата в страната от днес до 2 януари

От МВР предупреждават, че ще извадят на пътя всички налични камери за скорост и съветват водачите да не тръгват на път без да са проверили техническото състояние на автомобила си.

Влизат в сила и традиционните ограничения по пътищата за осигуряване на нормално предвижване по време на празниците.

Между 16 и 20 часа днес се забранява движението по магистралите на товарни автомобили над 12 тона. Същото ограничение ще важи и за последния почивен ден – 26 декември.

Забраната се отнася за всички магистрали, както и за някои от основните пътища по републиканската пътна мрежа.

От „Пътна полиция“ апелират, в случай на влошени метеорологични условия и водачите видят забавяне на колоната, да не предприемат маневри в лявата лента за движение. Тя ще бъде предназначена предимно за снегопочистваща техника и пожарни и линейки. Подобна грешка е допусната миналата седмица и това е била една от причините за струпване и тапи по магистралите.

В празничните дни няма да се извършват ремонти по магистралите. Очаква се на някои места да се образуват тапи и промени в организацията на движението. На сайта на Пътната агенция ще има актуална информация за ограничения на движението.

- реклама -