Авичи

Хиляди скърбят в центъра на Стокхолм за шведския диджей Авичи

Хиляди почитатели се събраха в центъра на Стокхолм за да скърбят заедно за своя любимец – шведския диджей Авичи

Полицейски източник в Оман съобщи, че няма подозрителна престъпна активност, след като шведският диджей и супер звезда Авичи беше намерен мъртъв вчера в столицата на страната.

След две аутопсии не са намерени никакви следи за престъпна активност в причината за смъртта на 28 годишния артист

„С огромна скръб ви съобщаваме за загубата на Тим Берлинг, познат още като Авичи. Той беше намерен мъртъв в Маскат, Оман този следобед на 20-ти април. Семейството му е съсипано и всички ние искаме да уважим тяхната нужда от лично пространство в това трудно време. Няма да бъдат давани по-нататъшни изявления“, се пише в официалното изявление за смъртта му.

По-рано днес в Маскат беше забелязан братът на диджея, който е пътувал по спешност, за да разбере повече за смъртта на брат си. Официално становище за точната причина за смъртта на музиканта все още няма.

В социалните мрежи се появиха снимки на Авичи в последните дни преди смъртта му. На тях той е в луксозен хотелски комплекс в Маскат.

На 29 март 2016 г. Авичи обяви край на публичните си изяви и турнета заради проблеми със здравето, които музикантът отдава на алкохол. „Беше лудо приключение. Започнах да продуцирам, когато бях на 16, на 18 започнах да ходя по турнета”, казва Авичи в интервю пред списание Билборд. „Когато погледна назад в живота си си мисля: Леле, аз ли направих всичко това? Беше най-доброто време в живота ми, но си имаше и своята цена, много стрес и тревога”, споделя още той в същото интервю. Именно на живота зад кулисите, всичкия стрес и здравословните проблеми е посветен и биографичният филм за него „Авичи: Истински истории”.

Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 г. в Стокхолм. Той започва кариерата си, като направи ремикс на музикалната тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва собствената си песен „Lazy Lace“, която скоро била пусната от Strike Recordings.

- реклама -