Клинтън Русия хакерска атака сървъри Демократическа партия

Хилъри Клинтън обвини Русия за хакерската атака срещу Демократическата партия

Хилари Клинтън обвини Русия за хакерската атака срещу сървъра на демократите

Хилари Клинтън обвини руското разузнаване за хака на служебните сървъри на Демократическата партия. В интервю за телевизия „Фокс нюз” Клинтън заяви: „Знаем, че разузнавателните служби разбиха сървърите на националния комитет на Демократическата партия, знаем също, че организираха публикуването на много от тези електронни писма, знаем и, че Доналд Тръмп демонстрира твърде проблематично желание да подкрепя  Путин”, каза Клинтън.

Влияние върху изборите в Щатите

Кандидатката за президент смята, че става дума за опит да се повлияе на президентските избори в САЩ.

На въпроса дали според нея Русия се стреми Доналд Тръмп да бъде избран за държавен глава, Клинтън отговори, че няма да прибързва с подобни изводи.

Мисля, че ако се изложат фактите, възникват сериозни въпроси за руската намеса в нашите избори, в нашата демокрация”, каза Клинтън и допълни, че няма намерение да търпи подобно поведение от каквито и да било държави, особено от „врагове”, към които причислява Русия.

Тръмп насърчава това и хвали Путин, въпреки вероятно съзнателните опити да се повлияе на изборите. Това, според мен, повдига въпроса за националната сигурност”, каза Клинтън.

Прес секретарят на президента на Русия нарече подобни твърдения абсурдни.

- реклама -