Клинтън, Путин, обвинения избори загуба

Хилари Клинтън обвини Путин за загубата си на президентските избори

Путин й имал зъб заради изказване от 2011 година

Хилари Клинтън смята Русия и конкретно президента Владимир Путин за частично отговорни за загубата й на президентските избори в Съединените щати миналия месец, пише днес вестник „Ню Йорк таймс“.
Американският ежедневник цитира изказване на Клинтън по време на вечеря с донори за нейната кампания.
Според кандидатката на демократите изненадващата й загуба от милиардера Доналд Тръмп, се дължи на комбинация от две „безпрецедентни събития“. Това са „атаката срещу нашата страна“ от Русия и публикуването от директора на ФБР Джеймс Коми на писмо за възобновяване на разследването на нейните имейли 11 дни преди изборите.

Клинтън казала, че Путин й имал зъб, тъй като смятал, че тя е предизвикала големите демонстрации срещу него след парламентарните избори в Русия през 2011 г.
Тя подчертала, че е направила отчаяни опити да предупреди американските медии за тези кибератаки през последните месеци от кампанията. Това е атака срещу мен и срещу моята страна, казала Клинтън.
Това е първият коментар на неуспешната кандидатка на демократите на появилите се в последно време информации за кибернападения от голям мащаб срещу нея и партията преди изборите, отбелязва Франс прес.

- реклама -