Клинтън Тръмп избори президент

Хилъри Клинтън няма да се кандидатира за президент през 2020 г.

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън няма да участва в президентските избори през 2020 г. в САЩ. За това съобщиха нейните асистенти и доверени хора в интервю за вестник „Хил”.

Те признават, че бившата първа дама често размишлява за това какво щеше да стане, ако беше спечелила изборите през 2016 г. Бившият кандидат-президент на демократите иска да продължи да помага на партията си, но в плановете ѝ не е включено участие в изборите през 2020 г., заявиха близки на Хилъри. „Има по-голям шанс тя да спечели от лотарията”, заяви нейният помощник Филип Рейнс.

В същото време един от нейните съветници, който изданието не назовава по име, подчертава, че „тя няма да участва в изборите”.

Според „Хил” представители на демократите споделят, че никой не оказва натиск на Хилъри зад кулисите. Освен това тя не обсъжда тази възможност с асистентите си и не увеличава техния брой, както било при намеса.

Публикацията подчертава, че сега действията на бившия държавен секретар са много по-различни от тези преди да участва в изборите през 2016 г.

В събота по време на друго интервю Хилъри Клинтън отхвърли идеята да се кандидатира, но призна, че все пак иска да бъде президент.

Американският президент Доналд Тръмп вече заяви, че не би имал нещо против, ако Клинтън отново стане негов съперник по време на изборите през 2020 г.

- реклама -