Арне Фридрих, Херта
Снимка: twitter.com/herthabsc

Херта уволни спортния директор Арне Фридрих

Арне Фридрих вече не е спортен директор на Херта. Това обяви в понеделник вечер клубът от Берлин, който се е засилил към изпадане от Бундеслигата. Херта няма победа през 2022 г. и се свлече на 16-о място в класирането. През уикенда столичани паднаха от Айнтрахт с 1:4 и то въпреки че Айнтрахт беше в серия от 300 сухи минути преди мача.

Още преди седмица синьо-белите обявиха, че договорът на Фридрих, който изтичаше през лятото, няма да бъде подновен. Сбогуването обаче се случи по-рано от очакваното. „Имахме открит и отворен разговор. Тъй като трябва да планираме за следващия сезон, е по-добре всичко да свърши сега“, коментира управляващият директор Фреди Бобич.

„Усещах, че вече нямам достатъчно влияние върху важните решения. Причините за това са различни. Но без влияние няма смисъл да съм спортен директор“, коментира самият Фридрих.

Като футболист той беше капитан на Херта. През 2019-а той се върна в клуба в нова роля под ръководството на Юрген Клинсман. Фридрих стана спортен директор през лятото на 2020 г.

- реклама -