Стивън Хендри

Хендри: Би било страхотно отново да играя в Крусибъл

Легендата в снукъра Стивън Хендри, който изненадващо обяви, че се завръща в спорта след осемгодишна пауза, сподели, че голямата му цел ще е да стигне до основната схема на Световното първенство в Крусибъл.

51-годишният Хендри се отказа след загубата си от Стивън Магуайър на четвъртфиналите на Световното първенство през 2012. Той обаче обяви, че приел покана за двугодишна карта от Световния снукър тур.

„Ако играта ми продължава да се подобрява, мога да се класирам за Крусибъл. Това е голямата цел, още веднъж да изляза за мач в Крусибъл. Все още съм доста далеч от това, но определено ще вляза в квалификациите. Би било страхотно отново да сляза по стълбите за мач от основната схема“, сподели Хендри. Той е номер едно в историята на спорта с рекордните седем световни титли. Всичките са спечелени между 1990 и 1999-а.

Шотландецът разкри, че може да направи своето завръщане на Шампионата на Великобритания. По програма той е в Йорк от 24 ноември до 6 декември. „Ясно е, че от самото начало ще се изправя срещу силни играчи. Ще бъде трудно, но ако успея да стигна до телевизионна маса срещу някой играч от Топ 5, ще бъде голяма тръпка. Няма да е приятно да играя ужасно и да загубя с 0-5, но ще поема този риск“, допълни Хендри.

Той заяви, че решението му да се завърне няма нищо общо с постиженията на Рони О’Съливан. Ракетата наскоро спечели шеста световна титла и подобри рекорда на шотландеца за най-много ранкинг трофеи в историята. „Липсва ми атмосферата и тръпката от това да играя снукър. Отново започвам да се наслаждавам да играя. А и започнах да правя добри серии в турнирите за ветерани“, каза Хендри. Преди месец той игра полуфинал на Световното за ветерани, но загуби от Джими Уайт.

- реклама -