Лестър Сити

Хеликоптерът на собственика на Лестър се разби, той е бил в него

Хеликоптерът на собственика на английския Лестър Сити Вишай Сриваданапраба се разби край стадиона на отбора. Инцидентът стана час след края на мача в събота между Сити и Уест Хем. Според информациите Сриваданапраба се е намирал на борда на машината.

Лестър

Малко след излитането пилотът на 8-местния вертолет е загубил управлението и е катастрофирал. Машината падна на паркинг край „Кинг Пауър Стейдъим“. Според свидетели вратарят Каспер Шмайхел си е тръгнал разплакан.

Лестър

Сриваданапраба винаги използва хеликоптер

Собственикът на Лестър Сити предпочита именно този метод на пътуване между града и Лондон, където е централата на компанията му. Сриваданапраба притежава Лестър от 2010 г. Тогава той плати 39 млн. паунда за контролния пакет акции. През 2014-а лисиците се върнаха в елита. А през 2016-а клубът за пръв път в историята си стана шампион на Англия.

Сриваданапраба има бизнес империя за 3.8 млрд. паунда. Той е петият най-богат тайландец в света. Любопитно е, че пътят му започва през 1989-а с дюти фрий магазин в Бангкок.

Лестър

„Имаше плачещи хора, служители на клуба. Всичко беше много тихо и тъжно. Хората не знаеха какво се случва и какво да правят. Собствениците са прекрасни хора“,обяснуи Йън Стрингър, спортен коментатор от БиБиСи.

Мениджърът Клод Пюел не е бил на борда

Първоначално се появиха информации, че на борда на хеликоптера и бил и мениджърът на клуба Клод Пюел. Грегори Кампи – близък приятел на Пюел и треньорр в Монако – обаче заяви, че това не е истина. „Говорих с него. Клод и съпругата му са добре“, каза Кампи пред вестник „Нис Матен“.

- реклама -