Истанбул хеликоптер падна парапланерист

Хеликоптерът на колумбийския президент е бил обстрелван

Хеликоптер, в който е пътувал президентът на Колумбия Иван Дуке, е бил улучен от многобройни куршуми при нападение в петък, съобщи самият Дуке във видеообръщение, предаде Ройтерс.

Нападението се е случило, докато президентският хеликоптер е летял над региона Кататумбо към град Кукута, административния център на колумбийската провинция Норте де Сантандер, каза Дуке.

„Това, което е ясно, е, че това е страхливо нападение, от което по президентския летателен апарат могат да бъдат видени дупки от куршуми„, заяви президентът.

Освен Дуке, в хеликоптера са пътували министърът на отбраната Диего Молано, вътрешният министър Даниел Паласиос и губернаторът на Норте де Сантандер Силвано Серано. Говорител на президентството каза, че никой не е пострадал при инцидента.

Регионът Кататумбо е известен с отглеждането на кока. Освен това там действат бунтовниците от лявата Армия за национално освобождение – бивши партизани от марксистките Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), които отхвърлят мирното споразумение от 2016 г., както и криминални групи, свързани с трафика на наркотици.

Молано каза, че зад нападението може да стои Армията за национално освобождение, но бунтовническата групировка отрече да има участие в инцидента.

- реклама -