Хебър
Снимка: facebook.com/hebarvolley

Хебър влезе във волейболната Шампионска лига

Волейболистите на Хебър постигнаха забележителен успех, след като влязоха в групите на Шампионската лига. Това се случи след победа с 3:1 (21:25, 25:23, 25:19, 25:23) срещу Олимпиакос.

Преди седмица тимът от Пазарджик преодоля гръцкия си съперник със същия резултат. В Гърция българите се нуждаеха от два гейма за краен успех. Те загубиха първата част, след което се развихриха и отупаха Олимпиакос. Много силно игра Виктор Йосифов направил серия отлични блокади. Най-резултатен за българският първенец беше Тодор Алексиев с 13 точки. Джакопо Масаир завърши с 11, Йосифов – с 8. Гръцкият допускаше и твърде много грешки след първия гейм – общо 27 за останалите три. Най-резултатен за Олимпиакос беше Херманс Еглескалнс с 14 точки.

Това е най-лесно отстраненият съперник от Хебър. Преди това Хебър направи драматични обрати срещу Лас Палмас и Шахтьор Солигорск. Пазарджиклии са първият мъжки отбор от България, който ще играе в Шампионската лига от 2016 г. насам. В женската Шампионската лига участва пловдивският Марица.

Съперници на Хебър в групата са полският Ястжембски, белгийският Кнак Розеларе и немският Фридрихстафен.

- реклама -