Хебър
Снимка: facebook.com/nvlBulgaria

Хебър взе първа титла във волейбола

Хебър е новият шампион на България по волейбол. Тимът от Пазарджик детронира първенеца в последните четири години Нефтохимик.

Отборът на Александър Попов записа три категорични победи във финалната серия. В последния мач, който се игра в Бургас, Хебър спечели с 3:1 (21:25, 25:18, 25:20, 25:14). Титлата е втора за Пазарджик във волейбола. Първата е от 1947-а, когато печели Чавдар.

„Голямата заслуга за титлата има Атанас Петров. Той направи отбора, години наред го съграждаше парче по парче. След това слагам Драган Иванов и Стоян Самунев“, заяви Попов. Той пое Хебър само преди две седмици. „Момчетата са тренирали, физически бяха много добре. След загубата в Монтана казах, че кондицията ще бъде решаваща във финалната серия за титлата. Аз направих само някои корекции и водех отбора по моите виждания“, добави той.

Попов заяви, че все още няма решение за бъдещето си – дали ще продължи начело на Хебър или ще се върне в ЦСКА. „В ЦСКА се борих за титла десет години, тук я взех за десет дни“, каза той.

- реклама -