Игра на тронове

HBO бесни на Тръмп, заради ползването на фрази от „Игра на тронове“ в политическото му говорене

Ръководството на американския телевизионен канал HBO се обяви против използването  на фрази от сериала „Игра на тронове“ за агитация от страна на американския президент Доналд Тръмп и позоваването на поредицата в политическите му изказвания.

Снощи Тръмп публикува своя снимка в стил „Игра на тронове“, за да обяви „край на играта“ в сагата за руската намеса в изборите.

С поредната си проява на любов към самореклама, Тръмп се е снимал откъм гърба, облечен в типичното за него черно палто, докато стои пред мъглив фон. С големи букви в центъра на снимката са думите „Game Over“, а в горния ляв ъгъл, „Без тайни споразумения. Без обсткрукции. За мразещите и радикалните леви демократи.“

Тръмп публикува снимката, след като генералният прокурор Бил Бар отново обяви президента за невинен от всякакви подозрения за заговор.

HBO: Не искаме интелектуалната ни собственост да се ползва за политически цели

„Въпреки че разбираме ентусиазма, предизвикан от „Игра на тронове“ при стартирането на последния му сезон, ние, както и преди, предпочитаме нашата интелектуална собственост да не бъде използвана за политически цели“, заявяват от ръководството на телевизионния канал.

Американският президент неведнъж е употребявал фрази от сериала. През месец януари, във връзка с плановете си за изграждане на ограда на мексиканската граница, той написа: „Стената е близко! Това напомня култовия израз „Зимата е близко“, който се използва в сериала.

- реклама -