HBO бесни на Тръмп, заради ползването на фрази от „Игра на тронове“ в политическото му говорене

Игра на тронове

Ръководството на американския телевизионен канал HBO се обяви против използването  на фрази от сериала „Игра на тронове“ за агитация от страна на американския президент Доналд Тръмп и позоваването на поредицата в политическите му изказвания.

Снощи Тръмп публикува своя снимка в стил „Игра на тронове“, за да обяви „край на играта“ в сагата за руската намеса в изборите.

С поредната си проява на любов към самореклама, Тръмп се е снимал откъм гърба, облечен в типичното за него черно палто, докато стои пред мъглив фон. С големи букви в центъра на снимката са думите „Game Over“, а в горния ляв ъгъл, „Без тайни споразумения. Без обсткрукции. За мразещите и радикалните леви демократи.“

Тръмп публикува снимката, след като генералният прокурор Бил Бар отново обяви президента за невинен от всякакви подозрения за заговор.

HBO: Не искаме интелектуалната ни собственост да се ползва за политически цели

„Въпреки че разбираме ентусиазма, предизвикан от „Игра на тронове“ при стартирането на последния му сезон, ние, както и преди, предпочитаме нашата интелектуална собственост да не бъде използвана за политически цели“, заявяват от ръководството на телевизионния канал.

Американският президент неведнъж е употребявал фрази от сериала. През месец януари, във връзка с плановете си за изграждане на ограда на мексиканската граница, той написа: „Стената е близко! Това напомня култовия израз „Зимата е близко“, който се използва в сериала.