Хасан Азис за Радев: Трябва да има отговорно институционално говорене

„ДПС не коментира коментари. Дали сме оценка на президента и на правителството. Трябва да има отговорно институционално говорене.“ Така кметът на Кърджали, зам.-председател на ДПС и зам.-председател на УС на Сдружението на общинтие инж. Хасан Азис във връзка с изказването на президента Румен Радев, че премиерът Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски са ортаци.

„Имаше едно изявление от държавния глава и отговор от премиера. За ДПС такава тема няма“, отговори лаконично представителят на ДПС пред бТВ.

На въпрос защо турският президент е направил обръщение към ДПС, в което се споменава обаче и името на Борисов, Хасан Азис отговори:

„Винаги на нашите конференции ние каним партийните лидери и от Турция, и от Европа“.

И обясни, че в чужбина са наясно с ролята на ДПС в българския политически и обществен живот. Участието на чужд лидер пък предполагало държавническо отношение, споменавайки името на някои от държавните мъже в България. Така Хасан Азис си обяснява и защо Ердоган е споменал Борисов в речта си по време на конференция на ДПС.

ДПС ще вземе участие в днешните консултации при Радев с парламентарно представените партии.

„ДПС е готова за изборите. Тук въпросът е за представителността на изборите, които ще бъдат проведени. Другото е активността на вота“, коментира Азис.

Той обаче настоя, че властите трябва да изготвят здравен протокол.

- реклама -