Харви Уайнстийн искал да убие Дженифър Анистън

Нови подробности изплуваха по случая „Харви Уайнстийн“. На съдебното заседание в сряда бе разкрита кореспонденция на скандалния продуцент с екип от негови помощници. Уайнстийн реагирал емоционално на анонс за предстояща публикация в „Нешънъл Инкуайърър“, в която Дженифър Анистън го обвинява в сексуален тормоз. В отговор той нарежда на екипа си актрисата „да бъде убита“.

Статията, която изплашила Харви, никога не е публикувана в пресата.

Паниката на продуцента обаче се оказала наистина много голяма. Показани са и негови имейли, съдържащи молби за помощ и изпратени до десетки от най-влиятелните хора заради подетата срещу него кампания.

Разкритията на Анистън относно действията на продуцента тогава получиха широк отзвук. В оповестен откъс от споменатата статия звездата от сериала „Приятели“ споделя, че режисьорът се държал по крайно непристоен начин в продължение на няколко години и се опитвал да се домогне до нея, докосвайки я и пощипвайки я по тялото.

През февруари опозореният 67-годишен филмов магнат беше признат за виновен за изнасилване и престъпно деяние от първа степен след съдебен процес в Манхатън. Присъдата му трябва да бъде произнесена днес.

Адвокатите му са подали правни документи, в които посочват, че присъда, по-голяма от задължителния минимум пет години, би била „фактическа доживотна присъда“.

Уайнстийн – който е изправен пред възможност за до 29 години затвор – беше откаран в болница след последното заседание заради болки в гърдите. След претърпяна операция с поставяне на стент миналата седмица, той бе настанен в затвора на нюйоркския остров Рикърс.

В писмо до върховния съдия на Ню Йорк Джеймс Бърк, неговият правен екип, заявява: „Реалността е такава, че господин Уайнстийн може дори да не доживее до края на евентуалната присъда“.

Адвокатите също молят Бърк да помисли за това,че животът на Уайнстийн е „унищожен“ и че „е загубил всичко“, откакто за първи път е обвинен в сексуална злоупотреба в статия от 2017 г., поставила начало на движенията #MeToo и Time’s Up.

- реклама -