Филип Зубчич
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Зубчич спечели в Банско, Попов не стигна до втория манш

Хърватинът Филип Зубчич спечели гигантския слалом в Банско, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Зубчич беше на втора позиция след първия манш на Бъндеришка поляна. Той обаче беше достатъчно солиден във втория манш, даде десето време и стигна до успеха с общо време 2:20.62 минути.

На второ място остана французинът Матийо Фавр, който водеше след първата част на състезанието. Той обаче остана на 40 стотни от победителя след второто си спускане. Топ 3 допълни Щефан Бренщайнер от Австрия (+0.93 секунди).

За 28-годишният Зубчич това е трета победа в Световната купа, като и трите са в гигантския слалом. С този успех той се изкачи до второто място в класирането на дисциплината с 468 точки, 22 по-малко от лидера Алекси Пинтуро, който днес завърши четвърти. В генералното класиране за Големия кристален глобус Пинтуро води убедително с 974 точки, 230 повече от втория Марко Одермат от Швейцария. Зубчич дръпна с четири места нагоре и вече е на шеста позиция с 584 точки.

Българският представител в състезанието Алберт Попов не участва във втория манш. Той завърши на 48-мо място в първия и не се класира за втория.

Утре в Банско ще се проведе още един старт в гигантския слалом.

- реклама -