Хари Потер премиера спектакъл

Хари Потър и на сцената в Лондон

Премиерата на спектакъла за Хари Потър ще се състои днес на сцената на театър „Палас“ в Лондон. Безпрецедентен е интересът към сагата на британската писателка Джоан Роулинг за приключенията на известния магьосник.

Интересът на феновете е напълно разбираем.

Последният филм „Хари Потър и даровете на смъртта“ за избраното дете, което отхвърля силите на злото, бе на големите екрани преди 6 години. Едноименната книга, по която е сниман филмът, е публикувана през 2007 година.

В продължение на много години се е смяташе, че е поставен краят на историята на Потър. Тя е разказана в седем романа, публикувани с общ тираж от 450 милиона копия. Създадени са осем филма, донесли по цял свят повече от 7 милиарда долара.

Появата на пиесата „Хари Потър и проклетото дете“ (Harry Potter and the Cursed Child), създадена съвместно от Роулинг, писателя Джак Торн и режисьора Джон Тифани, показва, че това не е така.

Билетите за спектакъла са разпродадени до май 2017 г.

В резултат на огромния интерес продуцентите на „Хари Потър и проклятието на детето“ са решили да пуснат в продажба допълнително 250 000 билети за представления от пролетта до декември следващата година.

- реклама -