Хари, Меган, награда, деца

Хари и Меган получиха награда заради това, че имат малко деца

Британската благотворителна организация „Population Matters“ дава награда на принц Хари и Меган Маркъл за решението им да имат само две деца.

Новината съобщи Page Six.

Основна цел на организацията спасяването на околната среда, а един от начините това да се случи според тях е семействата да бъдат с по-малко членове. Поводът е световният ден на населението, който се отбелязва на 11 юли.

Като аргумент за наградата, чиято стойност е 695 долара, е изтъкнат фактът, че Меган и Хари служат като „пример за подражание за другите“.

„Избирайки и декларирайки публично намерението си да ограничат децата си до две, херцогът и херцогинята на Съсекс помагат да се осигури по-добро бъдеще на децата им и осигуряват модел за подражание на други семейства. Когато херцогът за първи път спомена за намерението си да го направят в интервюто си за Vogue през 2019 г., той говори за любовта си към природата и каза, че всички „трябва да можем да оставим нещо по-добре за следващото поколение“ – пишат те в свое изявление.

Семейството на Меган и Хари е четиричленно. Те имат две деца – син Арчи и дъщеря Лилибет. Двойката сподели пред британския „Вог“, че възнамеряват да имат само две деца.

- реклама -