Джеймс Хардън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Джеймс Хардън отиде в Бруклин Нетс

Най-полезният играч в Лигата за 2018 година Джеймс Хардън ще продължи кариерата си в Бруклин Нетс. Една от най-големите звезди в НБА се присъединява на Източния бряг към Кевин Дюрант и Кайри Ървинг. Така Нетс заформиха впечатляващо нападателно трио, което може да атакува титлата.

В последните дни стана ясно, че Хардън иска да си тръгне от Хюстън. След двете поредни загуби от Лейкърс в неделя и вторник той открито разкритикува своя отбор. „Обичам този град и буквално направих всичко по силите си. Ситуацията е лудост. Не мисля, че това може да бъде поправено. Дори не сме близо. Знам, че играем срещу шампионите, но разликата в последните два мача е очевидна. Просто не сме достатъчно добри – като химия, като талант, всичко“, заяви Хардън. След коментарите той получи забрана да тренира със съотборниците си.

Сега се стига и до сделка, която включва общо четири отбора – Хюстън, Бруклин, Кливланд Кавалиърс и Индиана Пейсърс. В замяна на своята звезда Хюстън ще получи Виктор Оладипо, Данте Екзъм, Родионс Куруч, четири първи избора на Бруклин в драфта и още четири възможности за размяна на позицията в първия кръг на драфта с Бруклин. От своя страна Индиана ще вземе Карис ЛеВърт и един избор във втория кръг на драфта. Към Кливланд поемат Джарет Алън и Торийн Принс.

Джеймс Хардън е най-резултатният играч в НБА в последните три сезона. От началото на този обаче той е в най-лошата си форма от 2011/12 година. Хюстън заема предпоследното място в Западната конференция с актив от 3 победи и 6 загуби. Бруклин е на шеста позиция на Изток с баланс 7-6.

- реклама -