Парма

Хаос в Серия А – Парма и Киево са заплашени с изваждане

Парма и Киево може да бъдат извадени по административен път от новото издание на Серия А. Двата тима са разследвани само месец преди старта на първенството. От август то ще се излъчва за първи път в ефира на MAX Sport.

Случаят на Парма

Парма, който спечели промоция в края на миналия сезон, трябва да отговаря по обвинение в уреждане на мачове. Причината – смс-и между Емануеле Калайо и Фабио Чераволо към дуото от Специя Филипо Де Кол и Алберто Маси. При това разменени преди мача между двата тима, който доведе до промоцията. С молба Де Кол и Маси да не се напрягат много. Според клуба и играчите това са били само шеги. Според Гадзета дело Спорт обаче Калайо рискува изваждане от игра за няколко месеца, а Парма – отнемане на точки. Ако това се случи, те ще бъдат от миналия сезон, което ще доведе до промоция за Палермо.

Палермо също е разследван

Сицилианците обаче също са разследвани – за финансови нередности. Собственикът Маурицио Дзампарини пък се изправя пред прокуратурата, за да отговаря по обвинения във фалшифициране на счетоводстовото. Което пък дава шанс на Венеция да се възползва от хаоса и да се озове в елита.

Киево
Футболистите на Киево празнуват оцеляването си в Серия А на стадион „Ренато дал Ара“ в Болоня. Клубът обаче може да бъде изхвърлен от елита по административни причини

Случаят на Киево

Случаят на Киево е подобен на този на Палермо. Веронци са разследвани за измама при трансфер на играчи в Чезена. Целта на сделката е била да създаде куха печалба от 25 млн. евро, която да балансира финансите на клуба. Чезена вече обяви банкрут и ще започне от Серия Д, но Киево рискува да изгуби елитния си статут. Ако бъдат признати за виновни, летящите магаренца също ще бъдат наказани с отнемане на точки. А те оцеляха с аванс от само пет миналия сезон, което прави бъдещето на клуба доста мътно.

 

- реклама -