Хорст Хелд, Хановер

Хановер 96 уволни спортния директор Хорст Хелд

Кризата в Хановер 96 се задълбочава. Последният в класирането в Бундеслигата уволни спортния директор Хорст Хелд. През уикенда северняците паднаха от местния съперник Волфсбург и останаха закотвени на дъното. Тимът има само един успех и 11 загуби в последните си 12 срещи. Шансовете му за спасение са илюзорни, най-вече заради слабото представяне на 16-я Щутгарт. Хановер е на 7 точки от Щутгарт, който е на позицията за плейоф, и на 11 от директно спасение. До края остават шест кръга.

Проблемите между Хелд и президента Кинд

Самият Хелд дълго време бе в обтегнати отношения с клубния президент Мартин Кинд и бе под огромно напрежение в последните няколко седмици. „Хановер 96 благодари на Хорст Хелд за неговата работа. Съжаляваме, че той не постигна желаните резултати“, пише на сайта на клуба.

„Основната цел за сезон 2018/19 бе място в средата на класирането. Спортният директор настоя, че ще я постигне с трансфери и конкурентна игра. Това така и не се осъществи“, добавиха от клуба. Хелд дойде в Нидерзаксен март 2017-а, но така и не постигна добри взаимоотношения с президента Кинд. Макар че миналото лято тимът спечели промоция от Втора Бундеслига.

Хановер отказа да пусне Хелд в Кьолн и Волфсбург

По време на своя престой Хелд е контактувал както с Кьолн, така и с Волфсбург. Но и в двата случая не е получил разрешение да напусне клуба. „Хановер 96 се нуждае от свеж старт. Скоро ще бъде назначен нов спортен директор“, казаха от клуба. Според слуховете фаворит за поста е Дитмар Байерсдорфер. Той е бивш спортен директор на Хамбургер.

- реклама -