Люис Хамилтън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Люис Хамилтън: Шокиращо е, че ще има Гран При в Мелбърн

Световният шампион Люис Хамилтън, заяви, че е шокиращо, че Гран При на Австралия не е отложено. „Изненадан съм, че сме тук. Супер е, че ще има състезание, но е шокиращо, че сме в една зала“, обясни той.

Коментарите му са повод ситуацията във Формула 1. Петима членове на различни отбори са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус. Четирима от тях са от Хаас, един – от Макларън.

Пилотът на Мерцедес също така обясни, че е притеснен от големия брой фенове, които ще присъстват на първото състезание за сезона.

„Може би светът реагира със забавяне, но все пак реагира. Ето, НБА спря сезона, Тръмп затвори границите. А във Формула 1 все едно нищо не се е случило“, добави британецът.

Люис Хамилтън: Кинтите са цар

Световният шампион доста ясно формулира и причината. „Кинтите са цар. Затова продължава Формула 1. Чух, че има обсъждане за спиране на сезона. Но резултатите ще са готови след пет дни. Колко удобно, нали?“, риторично попита той.

„Надявам се всички да се пазят и да са внимателни. Видях, че феновете се държат така, сякаш е нормален ден. Но не е“, завърши Люис Хамилтън.

Фетел: Чудиш се защо сме тук

„Всички се опитваме да запазим спокойствие. Но следим какво се случва и колко много събития са отменени. Чудиш се защо ние сме тук. Още повече никой няма отговор колко можем да контролираме това, което се случва“, коментира Себастиан Фетел.

Той е един от тримата директори на Асоциацията на пилотите от Гран При и отговори дали може пилотите да откажат да се състезават. „Надявам се да не се стигне чак до такива мерки. Но, ако някой почине, трябва да натиснеш спирачката“, ясно заяви Фетел.

- реклама -