Хамилтън, Трюдо, Елба
Снимка: Инстаграм

Хамилтън се самоизолира заради Идрис Елба и Трюдо

Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън си наложи самоизолация като предпазна мярка. Причината е, че е контактувал с две известни личности, които дадоха положителна проба за COVID-19. Преди да замине за Мелбърн, където миналия уикенд трябваше да се проведе откриващия старт от новия сезон на Формула 1, Хамилтън е посетил благотворителна вечеря в Лондон, на която са присъствали още популярният актьор Идрис Елба и съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо – Софи.

В последните дни и двамата разкриха, че са заразени с новия вирус. Това е наложило Хамилтън да се самоизолира като предпазна мярка. Пилотът на Мерцедес обаче няма абсолютно никакви симптоми на заболяването.

„Чувствам се добре, здрав съм и тренирам по два пъти на ден. Нямам никакви симптоми и вече минаха 17 дни, откакто се видях със Софи и Идрис. Говорих с Идрис и се радвам, че той е добре. Говори с лекаря си, за да проверя дали трябва да се тествам. Но разполагаме с ограничен брой тестове и има хора, които се нуждаят от тях повече от мен. Особено при положение, че нямам симптоми“, заяви британецът.

- реклама -