Хамилтън

Хамилтън: Ще се състезавам още поне 5 г.

Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще продължи да се състезава още поне 5 години. Това разкри британският пилот, който този сезон преследва четвъртата си титла. За трофея той води оспорвана битка със съотборника си в Мерцедес Нико Розберг.

Опитвам се да имам план за 5 години напред и да го следвам. Ясно е, че невинаги ще успееш да постигнеш целите си, но поне ще се опитам. Последният ми договор е за 3 години, включително тази. След това смятам, че мисля, че ще карам още 3-4 сезона, след което ще спра„, заяви Хамилтън.

Британецът планира след като прекрати състезателната си кариера да се посвети на друго занимание. „Всяка година амбициите и желанията на човек се променят, така че никой не знае какво ще мисля след няколко години. Желанието ми е да бъда велик доколкото мога. Не смятам, че рекорда на някой друг ще бъде решаващ за това. За мен важното е да правиш това, което обичаш и винаги да се стремиш към максимума. Затова аз ще продължа да давам най-доброто от себе си и дори и сега да спра, ако погледна назад ще мога да си кажа, че съм изминал невероятен път. Няма нещо, за което да съжалявам или да искам да променя“, каза още Хамилтън, който има 47 победи във Формула 1.

- реклама -