Люис Хамилтън

Хамилтън: Шансовете ми за титлата са минимални, но ще се боря

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън призна, че шансовете му да защити титлата си са минимални. Въпреки това световният шампион от последните 2 сезона не се е предал и ще се бори до последно за първото място. Кръг преди края британецът е на 12 точки зад лидера Нико Розберг. Последният старт от Формула 1 е в Абу Даби.

Двамата пилоти на Мерцедес записаха по девет победи през годината, но Розберг записа само едно отпадане, докато британецът не завърши в две състезания.

Място в тройката ще осигури титлата на Розберг

Германецът се нуждае от място в тройката в Абу Даби в неделя, за да си гарантира титлата за първи път в кариера си, дори при успех на Хамилтън.

Сезонът не беше идеален за мен. Шансовете ми за титлата са илюзорни, независимо от това, което направя през уикенда в Абу Даби. Все пак никога не знаеш какво може да се случи и затова не съм се предал. Ще бъда горд със себе си, ако успея да направя всичко, което се изисква от мен, за стигна до целта си. Със сигурност ще се опитам да спечеля, както и в предишните три старта„, каза Хамилтън.

- реклама -