Люис Хамилтън

Люис Хамилтън остава в Мерцедес до края на 2020-а

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън удължи контракта си с тима с още две години – до края на 2020 година. „Мерцедес АМГ Петронас и Люис Хамилтън постигнаха ново 2-годишно споразумение за следващите два сезона във Формула 1, се казва в съобщението на „сребърните стрели“.

Според информациите с новото споразумение световният шампион във Формула 1 ще получава по близо 40 милиона паунда годишно. Това го прави най-скъпоплатения пилот и най-скъпоплатения британски спортист.

Хамилтън: Гладни сме за още много успехи

„Уверен съм, че Мерцедес е правилното място за мен през следващите години. Насладихме се на много успехи заедно от 2013-а, но сме гладни за още много“, се казва в изявление на Хамилтън.

„Договорът беше формалност. Още зимата се разбрахме за детайлите, но е добре най-накрая да подпишем. Да го обявим и след това да продължим с работата си. Част съм от семейството на Мерцедес вече 20 години и никога не съм бил по-щастлив, отколкото в момента“, добавя Хамилтън.

Люис Хамилтън

Фетел и Верстапен също имат договори до 2020-а

С новия си контракт световния шампион направи същото, което и големите му съперници. Себастиан Фетел и от Ферари и Макс Верстапен от Ред Бул също имат договори до 2020-а година. След нея правилата ще се променят и все още не е ясно как точно ще изглежда Формула 1 и кои отбори ще останат в сериите.

Даниел Рикардо би трябвало да преподпише с Ред Бул

Това, че Мерцедес ще задържи Хамилтън, би трябвало да доведе и до нов договор за Даниел Рикардо с Ред Бул. Досега пилотът изчакваше с надежда да бъде повикан от някой от двата гранда. Мерцедес обаче запълни местата си, а Ферари избира между Кими Райконен и Шарл Льоклер. Тоест Рикардо ще трябва да удължи престоя си в Ред Бул.

- реклама -