Хамилтън, Фетел

Хамилтън: Фетел заслужава повече уважение

Люис Хамилтън призова за повече уважение към основния му конкурент в шампионата Себастиан Фетел. Германецът допусна сериозни грешки през сезона, които позволиха на британеца да се откъсне в класирането. Той води с 60 точки и може да спечели петата си световна титла още в следващото състезание в САЩ.

„Мисля, че трябва да се покаже повече уважение към Себастиан. Не можете да си представите колко е трудно това, което правим на нашето ниво. Както и всеки спортист на най-високо ниво. Ние сме хора и е нормално да допускаме грешки. Важно е обаче как се изправяме след тях“, написа Хамилтън в Инстаграм.

Грешките на Фетел и Ферари

Фетел и Ферари водеха успешна битка с Мерцедес през по-голямата част от сезона, но нещата се объркаха сериозно напоследък. Пилотът и отборът допуснаха грешки в Азербайджан, Франция, Австрия, Германия, Италия и Япония. В последното състезание германецът се сблъска с Макс Верстапен.

„В последните няколо състезание улеснихме съперника. Можеше да бъдем в по-добра позиция, но не сме. Последните седмици бяха трудни, но ние запазваме висок дух. Знаем, че имаме огромен потенциал и трябва да го покажем в последните състезания“, обясни Фетел.

- реклама -