Хамид Хамид: Записът на ДБ показва как работи мафията

„Записът на „Демократична България“ показва как работи мафията. Видяхме и жалките слуги на мафията. Това са лейтенантите на мафията, които си разменят клюки.

Така функционира задкулисието явно.“ Това каза пред БНТ депутатът от ДПС Хамид Хамид.

„С този запис българските граждани видяха как работи задкулисието на завладяната държава, и как работят слугите на олигарсите в България, какви интриги си правят помежду си по време на преговорите, какви условия си поставят. Българските граждани разбраха и какви са истинските им цели: под миловидната загриженост за българските граждани прозират лични интереси, персонални назначения, лично его и ненавист към своите коалиционни партньори.

Цяла България видя как „слугите на народа“ всъщност са слуги на мафията – малко жалки, но все пак слуги“, заяви депутатът от ДПС.

Той призова Христо Иванов да обясни как получава указания на задната седалка в джипа на един подсъдим олигарх. „Сигурно му обещава, че ще му назначи човек в КПКОНПИ, който да му вдигне запорите. Това са хората, които казват „ние сме изцяло в бяло, другите са в черно“, а ако ги погледнете отпред, може да видите нещо малко бяло, но като се обърнат, една педя под кръста ще имат едно огромно кафяво петно, и то си стои от доста дълго време“, каза още Хамид.

Вчерашният запис показа как работи политическата мафия – как ги привиква отстрани на НС в джипове, и явно кукловодите им не са се разбрали, защото има разминаване на позициите им. Видяхме, че всичко се прави за персоните, защото там няма мисъл за гражданите, няма никаква програма, – да се устрои един провален министър на всяка цена, просто да му се намери работа на всяка цена, за да вдигне запорите и да спре проверките срещу себе си, – това е все едно да предложите Митьо Очите за главен прокурор на страната“, каза още Хамид.

- реклама -