зелен звяр

Хълк под формата на кола

Новият зелен звяр от Афалтербах изглежда по-заплашително от Dodge Viper. Той беше представен тази вечер в Гудууд, Великобритания на  Фестивалът на скоростта. 

Събитието е посветено на спортните автомобили и отново събра   интересни модели и опитни пилоти. Освен това на фестивала  показва  специално разработки от глобални автомобилни производители като Mercedes, Honda и Mazda.

Mercedes-AMG GT R

Под дългият и широк преден капак на GT R е монтиран същият би-турбо 4,0 V8, който се монтира в GT и GT S. Тук обаче той генерира 585 к.с.

Заедно с по-широката следа, по-големите гуми и модифицирана 7-степенна трансмисия с двоен съединител, новото AMG чудовище ускорява до 100 км/ч за 3,6 секунди, което е с 0,2 сек по-бързо от Mercedes-AMG GT S.

Освен супер широкият кит и централно разположените ауспуси, гигантската радиаторна решетка е вдъхновена от състезателния 300 SL (W194). Това е основният акцент в дизайна, тъй като той приближава модела до състезателния Mercedes-AMG GT3.

Очакваната цена на модела ще е в рамките на 170 000 – 180 000 евро. Вероятно и тиражът ще е ограничен.

655-402-mercedes-amg-gt-rНяма да е учудващо, ако скоро разберем, че GT R е станал най-бързият на „Нордшлайфе“, когато става въпрос за автомобили с монтиран отпред двигател и задвижване на задните колела.

Новата версия на суперколата, която някой опреличават на филмовия герой Хълк, вече е била тествана на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургирнг”. Какви са нейните резултати засега не се съобщават. Знае се обаче, че GT-R ще получи специален зелен цвят на каросерията.

- реклама -