Хакнаха сайта на руския президент, kremlin.ru е извън строя

Хакнаха сайта на руския президент, kremlin.ru е извън строя. Продължават хакерските атаки към руски сайтове на медии и държавни ведомства след вчерашното видео обръщение на Анонимните. В него се заканиха да извадят всичко извън строя, докато руският президент Владимир

Путин не подаде оставка.

След неколкократни хаквания в събота, днес сайтът на Кремъл – kremlin.ru, спря да работи на фона на съобщенията за кибератаки тип denial of service (DDoS) срещу други сайтове на руското правителство и сайтове на руски държавни медии, предаде Ройтерс.

Руските сайтове се сриват

на фона изявлението на украинския вицепремиер Михайло Федоров, че Украйна е ангажирала „Ай Ти армия“ (армия от специалисти в сферата на информационните технология), за да се сражава срещу Русия в кибепространството.

В сряда нов тип зловреден

софтуер засегна стотици компютри в Украйна. Подозренията за това кой стои зад атаката срещу украински правителствени служби и една финансова институция паднаха върху Русия, която неведнъж е ставала обект на обвинения в кибератаки срещу Украйна и други страни, отбелязва Ройтерс.

Скрийшот: Кремлин.ру

Миналата седмица Великобритания и Съединените щати заявиха, че руски военни хакери стоят зад серия от атаки тип DDoS,

които за кратко извадиха

от строя украински правителствени сайтове и сайтове за банкови услуги. Вчера бяха блокирани и сайтове на руски медии.

- реклама -