литературни произведения

Хакнаха над 25 000 имейл адреса на СЗО и здравни центрове на САЩ

Над 25 000 имейл адреси и пароли за тях, които се предполага, че принадлежат на служители на Световната здравна организация (СЗО), Министерството на здравеопазването и социалните служби на САЩ, Центровете за контрол и превенция на заболяванията и няколко други организации, които се борят с пандемията от коронавирус, бяха публикувани в интернет от членове на ултрадесни групи. Това съобщи „Вашингтон пост“, позовавайки се на данни от разузнавателната група SITE.

Според нея данните на служители на организациите са публикувани от екстремисти на няколко интернет страници, както и в няколко акаунта в Туитър и Телеграм.

„Неонацистите и привържениците на превъзходството на бялата раса са се възползвали от списъка с имейл адреси и активно го разпространяват към своите източници“, заяви ръководителят на SITE Рита Кац. Тя добави още, че използвайки данните, злоумишлениците призовават за преследване на служители на СЗО и други организации и разпространяват конспиративни теории за пандемията от коронавирус.

Вестникът все още не е успял да получи коментар от организациите относно изтичането на данни на служителите.

- реклама -