Хакери заплашват да публикуват секретни документи за атентатите от 11.09.2001

Хакери поискаха откуп в биткойни, за да не публикуват хиляди секретни документи, свързани с атентатите от 11 септември 2001-ва година в Ню Йорк. Групата Dark Overlord твърди, че документите са откраднати от застрахователи и правителствени агенции.

Хакерската групировка, известна с разбиването на защитата на Netflix, клиники за пластична хирургия и други чувствителни обекти, публикува линк към 10 GB криптиран архив и обеща да пусне ключовете за отварянето му, ако до понеделник не получи искания откуп.

Хакерите твърдят, че документите разкриват истината за това какво точно се е случило на една от най-известните дати в новата история.

„Нашите 18 000 страници ще дадат отговори на много от конспиративните теории за 11.09.2001“, пишат в Туитър.

В материалите се съдържат и строго секретни документи на американското правителство, които е трябвало да бъдат унищожени. Вместо това те са запазени от адвокатски и застрахователни фирми, а в последствие – откраднати от хакерите.

Групата Dark Overlord се появи през 2016-та година с хакове на медицински центрове и заплаши да предложи за продажба медицински картони на известни пациенти, ако не получи откуп. Миналата година хакерите успяха да откраднат от Netflix и целия сезон на сериала „Оранжевото е новото черно“. Общо 50 фирми са попаднали досега под прицела на Dark Overlord.

- реклама -