Хакерът

Хакерът ударил демократическата партия: Имам 500 MB нова информация

Хакерът, известен като Guccifer 2.0 обяви, че разполага с нова „прясна“ информация за американската Демократическа партия, чийто кандидат за президент е Хилъри Клинтън.

Именно Guccifer 2.0 пое отговорност за юнската атака над сървърите на демократите, за която те обвиниха Русия. Тогава те обявиха, че компютърната мрежа на комитета е била разбита, шпионирани са вътрешните комуникации и са откраднати проучвания за кандидата Клинтън.

Новата информация

Тя е в размер на половин гигабайт, съобщи от името на хакера, човек, който изчете  обръщение от негово име по време на конференция по киберсигурността в Лондон.

В нея се съдържат и файлове с финансови данни. Не бе обаче уточнено дали Guccifer 2.0 има намерение да я направи публична.

Загриженият хакер

В изявлението на хакера, той категорично отрича обвиненията, че работи за Русия. По думите му в днешни дни хората трябвало да се опасяват от големите ИТ компании, защото властта им нараства с всеки изминал ден. „И някой ден просто ще се събудим техни роби“, посочва Guccifer 2.0.

„Много от нас дори не разбират, че те ни следят и събират нашата лична информация. А, тази информация е уязвима на атаки“, казва хакера в своето обръщение.

- реклама -