Хайки за неправилно паркиране – от кога тръгват?

Хайки за неправилно паркиране – от кога тръгват? Инспектори от ЦГМ вече издават фишове за неправилно паркиране. Зоните са най-натоварени от 10.00 до 14.00 часа.

Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете между 10.00 и 14.00 ч., каза пред Радио София Румяна Милова – директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ в „Центъра за градска мобилност“. Тя добави, че по това време се наблюдават

и повече неправилно паркирали автомобили.

„Това ни накара, нашите контрольори да издават неприсъствени фишове на автомобилите, които са неправилно паркирани в зоните за платено паркиране. Гражданите много пъти са се възмущавали, че контрольорът проверява тези, които са платили,

а другите, които избягват плащането и паркират

в нарушение, ги подминават. Това се случваше, защото самите те нямаха правомощия да ги санкционират. Вече по-голямата част от нашите контрольори са обучени и са преназначени на контрольор-инспектори, с всичките правомощия, които могат да получат за тази дейност“, добави Милова.

По думите й, във въведената нова 34-та подзона за

платено паркиране, приходите са с около 100 000 лева повече от домуващите.

Румяна Милова припомни, че Центърът за градска мобилност е поел ангажимент до 30% от приходите от паркиране да се инвестират в районите на София. Тя добави, че до няколко дни, от ЦГМ заедно с районната администрация на „Възраждане“, започват ремонт между улиците „Три уши“ и „Д-р Калинков“.

„Там и сега паркират коли, но настилката е в

много лошо състояние, така че ние ще я ремонтираме, както и прилежащите тротоари“, каза директорът на дирекция „Паркиране и мобилност“ в Центъра за градска мобилност“, обясни тя.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено