Кадър ФБ

Прокуратурата прости на Хаджигенов и Бабикян, оставя ги на МВР (Обновена)

Прокуратурата прости на Хаджигенов и Бабикян, оставя ги на МВР. По повод запитвания от медиите Софийска районна прокуратура съобщава, че няма да привлича към наказателна отговорност Н.Х. и А.Б. и няма да ги задържа за срок до 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

По-рано днес лидерите

на гражданското движение „Ние идваме“ Николай Хаджигенов и Арман Бабикян заляха с червена боя табелата на посолството на Руската федерация в столицата и бяха задържани от полицията. Коментарът на двамата бе, че

така са изразили гражданската си

позиция срещу войната в Украйна. Според тях руската посланичка трябва да бъде изгонена, а страната ни да изпрати военна и хуманитарна помощ на Украйна.

Днес, 08.04.2022 г., малко преди 17 часа, полицай от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано през деня от органите на МВР е образувано досъдебно производство за хулигански действия срещу Н.Х. и А.Б., казват още от прокуратурата.

След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е преценил, че на този етап няма основания за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност. Дадени са указания на органите на МВР за продължаващи действия.

Хаджигенов и Бабикян бяха арестувани, защото заляли с боя руското посолство. Николай Хаджигенов, адвокат и бивш депутат,

заля с червена блажна боя

табелата на руското посолство в София.

Премиерът: Имаме готовност да изтеглим българските моряци от Мариупол – Flashnews

Един час по-късно бе арестуван и отведен с патрулка и белезници, като той предаваше на живо от телефона си разговора в полицейската кола.

„Това е протест, прави се в цял свят,

44- и ден от войната: 26 тела са открити под рухнали сгради в украинския град Бородянка – Flashnews

но само тук пред посолството има 18 жандармеристи, които не е ясно какво правят, докато някой от началниците им получава уртикария в момента“, обясни Хаджигенов, до когото беше и неговият съратник Арман Бабикян.

АД: Русия удари гарата на Краматорск, жертвите са десетки (Снимки) – Flashnews

- реклама -