Молдова, влакове,

Гвоздейков разпореди спешни мерки заради закъсненията на влаковете в София

Гвоздейков разпореди спешни мерки заради закъсненията на влаковете в София. План за реорганизация на движението на влаковете  пътуващи през гарите София и София-Север разпореди министърът на транспорта

и съобщенията Георги Гвоздейков.

Това се случи по време на среща днес с БДЖ и НКЖИ във връзка с големите закъснения на влаковете в София от последните дни. Транспортният министър е възложил

най-късно до понеделник да бъдат

отстранени всички затруднения и да се премине към нормален режим на движение. „Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подпомагат организацията на придвижване на пътниците“, заяви още Гвоздейков.

Двете дружества информираха министъра,

че в момента се разглеждат всички възможности за промяна на графика на движение, така че пътниците на железницата да не останат без транспорт, въпреки ограниченията заради ремонтните дейности.

От началото на седмицата започна най-активната фаза на ремонта на коловозите

на Централна жп гара София

, който включва редица дейности и това е причината за създадените затруднения. От БДЖ подчертаха, че при въвеждането на новата организация на движение от 7 май целта е била да няма съкращаване на влакове, но предстои оптимизация на разписанието в минимален обем.

Вижте още:

- реклама -