БСП

Гуцанов, БСП: Служебният кабинет на практика е един политически кабинет

Гуцанов, БСП: Служебният кабинет на практика е един политически кабинет.

Служебният кабинет на практика е политически кабинет. И цялото това безумие стана след като ПП-ДБ решиха да сменят Конституцията с любезното съдействие на ГЕРБ и ДПС. Така, че Димитър Главчев е войник на ГЕРБ.

 

Това коментира в студиото на БНТ депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

 

„Ние не бяхме съгласни с промяната в Конституцията. Тя се промени от хора, които не са влизали в съдебната зала, а камо ли да променят Конституцията. Кои бяха бащите на Конституцията – професори, хора, които имаха изключителен авторитет и в обществото, и в правото. Докато кои бяха тези, които в момента сменяха Конституцията? Все пак трябва да си даваш сметка какъв си и какво искаш да направиш“, каза Гуцанов.

По думите му, ПП-ДБ дойдоха на власт с няколко щедри обещания:

 

„Смяна на Конституцията, съдебна реформа, ГЕРБ ще бъдат изчегъртани, Борисов в затвора, Пеевски вкъщи, три моста на Дунав, два тунела под Шипка, 10 милиарда, които се крадат от държавата, ще бъдат дадени на хората – нещо да се случи от това? Абсолютно нищо.“

Според него, назначенията от служебното правителство, които стават тази седмица, отново са политически, визирайки заместник-министъра на външните работи.

 

Борислав Гуцанов каза още, че трябва да има пълна деполитизация на армията и МВР, а в момента се наблюдава точно обратното. БСП е единствената алтернатива на сегашното управление, добави той.

 

Гуцанов смята, че заключението на комисията за договора с турската газова компания „Боташ“ категорично трябва да отиде в прокуратурата и БСП ще настоява за смяна на ръководството на „Булгаргаз“, тъй като икономиката на страната е ощетена.

- реклама -