Guns N' Roses, Слаш и Аксел

Guns N’ Roses махат песен от преиздаден албум заради обиден текст

Guns N’ Roses ще премахнат песента One in a Million от новото издание на албума си Appetite for Destruction. Рок титаните не са дали официален коментар за решението си, но той най-вероятно е продиктувано от обвиненията заради текста на парчето.

Спорните думи

One in a Million е част от G N’ R Lies, който излезе през 1988-а, година след като дебютният Appetite for Destruction продаде над 5 милиона бройки. В текста обаче изречения като „полицаи и негри, точно така/махнете се от пътя ми/не искам да си куувам скапаните ви златни вериги“. И още: Имигранти и педали/те нямат смисъл за мен/идват в страната ни/и правят каквото си искат/все едно ще направят мини-Иран/ или ще ни заразят с някоя шибана болест.“

Песента беше заклеймена още при излизането си. Китаристът Слаш обаче е категоричен: „Не съжалявам, че сме направили One in a Million. Съжалявам за начина, по който я възприемат хората и изкривяват нашите усещания.“

Обяснението на Аксел Роуз

Вокалистът Аксел Роуз също е коментирал песента. „Използвах думата nigger, защото тя описва някой, който те тормози. Тя не означава само „черен“. Бях ядосан на няколко черни типа, които искаха да ме ограбят и исках да ги обидя. Точно и само тях“, казва Роуз. Що се отнася до имигрантите, той твърди следното: „Идват хора от страни като Индия, Пакистан, Китай, Япония и прочие. Получават работа в някоя бензиностанция или малък магазин. И след това се отнасят с теб така, сякаш не ти е мястото там.“ За „педал“ пък певецът твърди, че е заради опит да бъде изнасилен. „Нямам против да правят каквото искат, стига да не нараняват някой друг. Или да не ми налагат това, което искат“, обяснява Роуз.

Елтън Джон: Аксел не е хомофоб

През 2017-а сър Елтън Джон също защити Аксел. „Били сме заедно на концерт веднъж и мога да кажа, че няма начин той да е хомофоб. И ще се боря за всеки, който е неразбран от идиотите, напълнили света“, каза сър Елтън.

https://www.youtube.com/watch?v=s9B7hgSztA0

- реклама -