Гудисън Парк, Евертън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Гудисън Парк“ ще приеме дербито Евертън – Ливърпул

Дербито на Мърсисайд между Евертън и Ливърпул ще се изиграе в дома на карамелите – „Гудисън Парк“. Това беше обявено днес, независимо от опасенията, че пред стадиона може да се съберат фенове. Сблъсъкът е на 21 юни и ще бъде излъчен по безплатните канали на Sky Sports.

Червените могат да си гарантират първа шампионска титла на страната от 30 години насам при успех над градския съперник. За тази цел вторият и Манчестър Сити трябва да падне от Арсенал при рестарта на първенството на 17 юни.

„Решението двубоят да се изиграе на „Гудисън Парк“ бе взето от местната Група за препоръки по безопасност след положително протеклите разговори между клуба, Градският съвет на Ливърпул, полицията в Мърсисайд, форумът на привръжениците на Евертън, Блу Юниън, футболен клуб Ливърпул и Духа на Шенкли“, обясниха от Евертън.

Ливърпул ще играе на „Анфийлд“

Градските власти разрешиха и червените да домакинстват на „Анфийлд“. Първоначално полицията искаше тимът на Юрген Клоп да играе шампионския си мач на неутрален терен. Кметът на града Джон Андерсън също смени позицията си по темата.

- реклама -