Gucci

Gucci със скандално ревю в операционна зала

Свикнали сме да виждаме какви ли не неща по дефилетата за висша мода. Това, което обаче направи снощи Gucci при откриването на Модната седмица в Милано вдигна високо летвата на екстравагантността.

Мини дракончета, змии и игуани като аксесоари, модели, които носят собствените си отрязани глави, маски с трето око и тук там по някоя чанта. Така в общи линии изглеждаше представянето на дамската колекция за сезона есен-зима 2018/19. На този фон фактът, че много от дамските модели бяха представени от мъже почти не прави впечатление.

Всичко това се разиграваше сред декорите на операционна зала

И ако се чудите какво е общото между хирургията и модата, то главния дизайнер Алесандро Микеле има брилянтно обяснение: „Ние подобно на операциите режем, мерим и шием за да създадем нова идентичност на хората, които носят дрехите ни.“

Ексцентризмът на Микеле не свършва до тук – някои от моделите дефилираха облечени в чували за трупове, сложени върху роклите им. Макар и от тюл, това не променя вложения смисъл. Е, може би ако ще ни изнасят някога в чувал, няма да е лошо той да е Gucci.

Ски-маските пък намериха ново приложение към тоалетите висша мода, добре гарнирани с пищни бижута. Новата дамска колекция на Gucci е инспирирана от културите на Япония, Близкия изток и Ню Йорк. Но, преди всичко в цветните принтове и материите личи средиземноморския полъх на италианското село, толкова типичен за модата, създавана на Ботуша.

Цялата колекция на бранда разгледайте в галерията:

- реклама -