Пеп Гуардиола
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гуардиола се е отказал от идеята за ранно пенсиониране

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че вече не обмисля идеята за ранно пенсиониране. 49-годишният испанец добави, че очаква да остане в професията още дълго време. Преди време специалистът беше заявил, че няма да бъде треньор още дълги години. Тогава той обясни, че „ще преследва други интереси“.

„Опитът ти помага. Особено по начина, по който аз живея с моята професия. Преди си мислех, че скоро ще се откажа. Сега си мисля, че това ще се случи, когато съм по-стар“, сподели Гуардиола. той е спечелил общо 29 трофея в богатата си кариера. Шест от тях са в настоящия му клуб Манчестър Сити. През ноември той подписа нов двугодишен договор със Сити.

Пеп каза, че битката във Висшата лига никога не е била толкова оспорвана, колкото през този сезон. „Тук всеки мач е труден и е по-добре да запазиш спокойствие. Хората, с които говорих, преди да дойда, ми казваха, че във Висшата лига всеки може да загуби от всеки, но аз не го виждах досега. Сега виждам как един отбор може да победи със седем гола, след това да направи равен, след това да загуби“, коментира Гуардиола.

- реклама -