Пеп Гуардиола
Гуардиола на трибуните през второто полувреме вчера

Гуардиола обвини реферите за отпадането на Манчестър Сити

Пеп Гуардиола заяви, че грешни съдийски отсъждания са попречили на Манчестър Сити срещу Ливърпул. Сити загуби и двата мача срещу червените, като общият резултат е 1:5. Гуардиола бе изгонен на почивката в реванша, след като поиска обяснение от рефера Антонио Матийо Лаос за грешно отменения гол на Лирой Сане. Пеп обърна внимание и на първия гол на Мохамед Салах преди седмица, който беше от засада.

„Казах му, че е гол. Че Милнър е подал топата на Сане. И той ме изгони. Не съм го обиждал. Посто му казах: „Матийо, това е гол“. Когато се прибереш на почивка пи 2:0 е различно. Второто полувреме трябваше да променим начина, по който играем и Салах ни вкара супер гол за 1:1″, каза Гуардиола.

Той добави, че реферът обича да е „специален“. „Познавам го от Испания. Той обича да е различен. Когато всички виждат едно, той дава друго, за да е специален“, добави Пеп. „Първият гол на „Анфилд“ беше от засада. А в подобни мачове това има значение. Освен това имаше дузпа срещу Стърлинг. Тези неща влияят. Но искам да поздравя Ливърпул. Те заслужават да са на полуфинал. Топ отбор с много добър мениджър“, завърши Гуардиола.

Клоп: Ще е трудно

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не бе толкова многословен. „Ще бъде трудно. 200% много трудно. Трябва да се насладим на момента. Ливърпул не е бил на полуфинал от 2008-а, аз също от доста отдавна. Сега сме заедно там и това е прекрасен момент“, каза Клоп.

 

- реклама -